VESTFOLD GUIDEFORENING består av dyktige og profesjonelle guider som tar på seg guideoppdrag over hele Vestfold på flere språk, og er tilgjengelige for oppdrag hele året.

Vestfoldguidene gir deg Vestfolds rike historie.
Vestfoldguidene gir deg Vestfolds rike historie.

Guideforeningen har mange ferdige programmer, og skreddersyr opplegg for små og større grupper.  Her er noen forslag til guidede turer i Sandefjord og Tønsberg og øvrige Vestfold;

TØNSBERG 

HAUGAR og Haugating Gravhaugene, kunstmuseet og Villa Møllebakken
DAGLIGLIV I MIDDELALDEREN. Vandring i Tønsbergs middelaldergater.
TØNSBERG HAVN. Rusletur langs bryggene i gamle og nye bydeler. Hør om kjøpstaden, vikingbyen, middelalderbyen og hansabyen, «ishavsbyen», sjøfartsbyen og hvalfangstbyen med eget skipsbyggeri. Wilh. Wilhelmsen – Norges største rederi, ble etablert her.
SVEND FOYN. Vandring i fotefarene til gründeren, kapitalisten, misjonæren og Tønsberg patrioten Svend Foyn.
TØNSBERGS MIDDELALDERKIRKER. Tønsberg hadde sju kirker og to klostre og en befolkning mellom ett og to tusen innbyggere.
SLOTTSFJELLET – Byfolkets hage og rekreasjonsområde, med panoramautsikt og historisk sus.
NORDBYEN, VESTFOLDTUNET OG SLOTTSFJELLET
GREVSKAPET JARLSBERG, sett fra sykkelsetet! Grevestien, Nordbyen, husmannsplassen Holmen, ramsarområdet Ilene våtmarkssystem, Gullkronene og Jarlsberg Hovedgård.

SANDEFJORD

HVALFANGSTMUSEET. Europas eneste spesialmuseum på området hval og hvalfangsthistorie.
MIDTÅSEN OG MIDTÅSEN SKULPTURPAVILJONG. La dere beruses av historien og omgivelsene i Anders Jahres tidligere bolig på Midtåsen! I Midtåsen Skulpturpaviljong utenfor kan du nyte 16 av Knut Steens verk i samspill med naturens panorama.
JOTUNS INFORMASJONSSENTER- OG HISTORISKE SAMLINGER. En fargehandel fra begynnelsen av forrige århundre er blant attraksjonene i Jotuns historiske samlinger som viser utviklingen av norsk malingsindustri og malerhåndverk gjennom mer enn 100 år.
GOKSTADHAUGEN. Gokstadskipet ble utgravet her i 1880.
KURBADET Sandefjord ble kjent ute i Europa på 1800-tallet som kurbadby. Sandefjord bad ble drevet som kursted fra 1837, frem til 2.verdenskrig.
HVALBÅTEN SOUTHERN ACTOR på brygga. Den historiske dampbåten Southern Actor er i dag eneste gjenværende, fullt operative hvalbåt fra den moderne hvalfangstens gullalder.

BYVANDRING. De tre historiske epokene: vikingtiden, kurbadtiden og hvalfangstperioden har alle satt sitt preg på byen med mange storslåtte og spennende minner.
SKULPTURVANDRING. En vandring i byens skulpturlandskap er en opplevelse! Sandefjord har så mange skulpturer at det til og med er laget egen bok om dem.
NATURVANDRING i Hjertnes skogen
VANDRING i gamle Sandefjord

TUR TIL FOLEHAVNA med galleribesøk. Folehavna er en nydelig naturperle ytterst i havgapet på Vesterøya. Galleri Flood er et spennende galleri med mange kunstnere, hvor innehaver Maja Flood har arbeidende keramikkverksted.
Guidet busstur i Sandefjord og Vestfold.

ØVRIGE VESTFOLD

VANDRING VED VERDENS ENDE – spektakulær natur, rullesteinsmorener, blankskurte svaberg og storslagen utsikt.
FÆRDER NASJONALPARK – Båttur i Norges nyeste nasjonalpark mellom 200 øyer i ytre Oslofjord. Øygruppa Bolærne, det tidligere fortet, har mange spennende kulturminner og flott skjærgårdsnatur.